اخبار لحظه به لحظه از استاديوم آزادى(14:20)

+0 امتياز

گزارش لحظه به لحظه از تهران، پيش از ديدار حساس مقابل پيروزي اين شهر. اين بخش به محض دريافت خبر جديد به روز خواهد شد.

 

* ساعت 12:15:

دربهاي ورزشگاه از ساعت 11:30 به روي تماشاگران گشوده شد و هواداران تراكتورسازي، در سكوهاي شماره 9-12 استاديوم مستقر شدند.
تاكنون نزديك به 1000 نفر از هواداران اين تيم وارد استاديوم شده اند.

* ساعت 13:15:

بازيكنان تيم، هتل را به مقصد استاديوم آزادي ترك كردند.
تاكنون نزديك به 1500 هوادار تراكتور وارد استاديوم شده اند و تعداد هواداران پرسپوليس حدود 300 نفر است.

* ساعت 14:10:

تعداد هواداران تراكتور نزديك به 5 هزار نفر ميباشد، در مقابل حدود 2 هزار هوادار پرسپوليس در ورزشگاه حاضرند.
عده اي از هواداران پرسپوليس، براي لحظاتي، به نشانه اعتراض به كادر فني، علي دايي را تشويق كردند.
محسن فروزان، دروازه بان تراكتور در اين ديدار است و براي آماده كردن خود، وارد زمين شده است و هواداران براي روحيه دادن به وي، او را به شدت مورد تشويق قرار ميدهند.

* ساعت 14:20:

تركيب تراكتور در بازي امروز، محسن فروزان، احسان حاج صفي، سيد محسن حسيني، اميرحسين صادقي، مرتضي اسدي، فرزاد آشوبي، رودريگو توزي، سياوش اكبرپور، فلاويو لوپز، علي عليزاده و محمد ابراهيمي ميباشد.

از تمامي هواداران عزيز در تهران، كرج و شهرهاي اطراف دعوت ميشود تا براي حمايت از تيم، خود را به استاديوم برسانند.

كره شمالي، عجيب ترين كشور دنيا

+0 امتياز

كره شمالي، عجيب ترين كشور دنيا

چندي پيش Artemy Lebedev، از فعالان طراحي وب، سفري به كره شمالي داشت. او عكسهاي بسيار جالبي در جريان سفرش به اين كشور عجيب و غريب گرفته است؛ كشوري كه حقيقتا از آن اطلاعات بسيار كمي در دسترس ذهنهاي كنجكاو است…



به محض رسيدن به فرودگاه بايستي تلفن همراهتان را تحويل دهيد، هيچ سرويس رومينگي در دسترس نيست. هيچ شخصي با تلفن همراه ديده نميشود. اما استفاده از لپتاپ اشكالي ندارد، به نظر ميرسد كه كره شماليها از كارتهايي باخبر نيستند كه توانايي تبديل لپتاپ به تلفن همراه را دارد.


خبري از اينترنت نيست، تنها اينترانت وجود دارد.



وقتي كه به كره شمالي وارد ميشويد به شما يك راهنما و يك راننده اختصاص ميدهند و هميشه همراهتان هستند. شما نميتوانيد خودتان هتل را ترك كنيد. برنامه روزانه شامل ۲ تا ۳ بازديد تفريحي ميشود. در هتل ميتوانيد BBC، چندين شبكه از چين و همچنين شبكه NTV روسيه را مشاهده كنيد


نفت تقريبا وجود ندارد بنابراين بيشتر كارها دستي انجام ميشود.




در شهر روشناييها ساعت ۱۱ خاموش ميشوند. شهر در شب ترسناك است. خبري از روشنايي در خيابانها نيست.



در طول روز آسانسور براي ۱۵ دقيقه كار نميكند.



تمام «پيونگيانگ» به اين شكل است. از راهنما درباره خانههاي قديمي پرسيدم، او گفت، پيرها دوست ندارند كه به خانههاي جديد بروند، زندگي در اين خانهها را ميپسندند.



در ساحل كره شمالي، سيم خاردارهاي برقدار شده وجود دارند تا از اين طريق شهروندان كره شمالي فكر شنا كردن به سرشان نزند. و البته شما اجازه عكس گرفتن هم نداريد.




در حدود ۱۰ درصد از جمعيت در ارتش خدمت مي كنند. عبور از سربازان غيرممكن است.



در نزديكي مرز دو كره، جاده براي مقابله با هجوم دشمن آماده است. مكعبهاي بزرگ براي اين است كه با افتادن به جاده، تانكهاي دشمن را به تله بياندازند.



تنها تبليغات در كره شمالي، تبليغاتي براي يك ماشين است (ساخته شده با همكاري كره جنوبي) كه آن را تنها در پايتخت خواهيد ديد.



هر شهروند در كره شمالي، نشاني از «كيم ايل سونگ» بر سينهي خود دارد؛ به جز كودكان و خدمتكاران كه احتمالا اين نشان به دليل پوشيدن لباس كار مخفي شده است.
شما نميتوانيد اين نشان را خريداري كنيد.



همانطور كه گفته شد، شما نميتوانيد آزادانه در كره شمالي حركت كنيد. همه جا ايست بازرسي وجود دارد. وقتي كه ماشين از ايست بازرسي عبور ميكند، راننده چراغ ميزند. احتمالا به اين معنا است كه فردي خارجي در حال عبور است.




ورودي مترو فرسوده به نظر ميرسد.



نوشتهايي وجود دارد كه معنايش مي شود: «كيم جونگ ايل» – خورشيد قرن ۲۱ ام!



ترنها از ۴ واگن ساخته شدهاند. دربها با دست باز شده و خودكار بسته ميشوند.



ويژگي شهرها، نبود ماشين است. همه پياده مسير را طي ميكنند، گاهي اوقات از تراموا و اتوبوسها استفاده ميكنند. دوچرخه ناياب و گرانقيمت است.



روند ساخت هتلي نيز از ۱۹۹۱ متوقف شده است. توصيه شد كه از نزديك عكسي گرفته نشود، البته…


البته اشكالي ندارد كه از فاصلهي دور اين كار را انجام دهيم!



كرهايها عادت دارند در هنگام راه رفتن، دستهايشان را در پشت محكم كنند. به ندرت مردان لباسهاي روشن ميپوشند.



تمام خارجيها را به تماشاي پارك اصلي ميبرند. محليها اجازه ورود ندارند!




اما برخي از قوانين عجيب:


سكونت مادام العمر در يك محل مگر با اجازه حكومتي!
با وجود اينكه طبيعت كرهشمالي بسيار زيبا و دلانگيز است و تنوع آب و هوايي شگفتانگيزي دارد اما مردم اين كشور در هر نقطه از اين سرزمين كه روزگار ميگذرانند بايد تا آخر عمر همانجا بمانند و حق خروج از منطقه محل سكونت خود را ندارند و اگر زماني هواي سفر به سرشان بزند يا بخواهند براي كاري از روستا يا شهر خود خارج شوند، حتما بايد اجازه حكومتي داشته باشند، در غير اين صورت قانون را شكستهاند و مجازات خواهند شد.


بيدار شدن رأس ساعت شش با صداي شيپور!
قوانين حاكم بر كرهشمالي تمامي جوانب زندگي مردم را تحت كنترل قرارداده و بر تمامي بخشهاي زندگيشان به نوعي تاثير گذاشته است. تقريبا ۵۰ سال است كه مردم كرهشمالي صبحها با نواختن صداي شيپوري كه راس ساعت شش به صدا درميآيد و از طريق بلندگو در تمام مناطق پخش ميشود از خواب بيدار ميشوند.


برنامه هاي اجباري قبل از آغاز فعاليت هاي روزانه!
آنها موظف هستند پيش از شروع كار روزانه، در مقابل مجسمه كيم ايل جونگ و پدر او اداي احترام كرده و سر تعظيم فرود آورند. همه مردم كرهشمالي موظف هستند با لباسهاي رسمي خاص از منزل خارج شوند يا علامت مخصوصي روي لباس داشته باشند تا وزارت اطلاعات و امنيت اين كشور از اينكه چه افرادي در حال عبور و مرور هستند، آگاهي كامل داشته باشد؛ البته كار به همينجا ختم نميشود و آنها بايد پس از رسيدن به محل كار ده دقيقهاي را هم بايد وقت بگذارند و به سخنرانيهاي مافوق خود گوش دهند و پس از آن پنج دقيقه عليه دشمنانشان شعار بدهند. پس از انجام تمامي اين كارها تازه نوبت آغاز فعاليت روزانه ميشود و آنها ميتوانند كار خود را شروع كنند.


خدمت سربازي؛ ده سال!
در پيونگ يانگ، پايتخت كرهشمالي، هر دو ساعت يكبار از بلندگوهايي كه صداي بسيار قوياي دارند در گوشهگوشه شهر مارش نظامي پخش ميشود تا قدرت ژنرالهاي اين كشور به رخ همه كشيده شود. آنها بنا بر عادتي ديرينه كيم جونگ ايل، رهبر كشور خود را ژنرال صدا ميزنند؛ البته دادن چنين لقبي به او چندان هم بيراه نيست چراكه خدمت سربازي اجباري در اين كشور گاهي به ده سال هم ميرسد.


عدم حق استفاده از خودرو براي رفتن به محل كار!
مردم اين كشور براي رفتن به محل كار خود حق استفاده از خودرو را ندارند و معمولا با دوچرخه رفتوآمد ميكنند. استفاده از خودرو تنها مختص به بالا رتبههاي نظامي اين كشور است.


هيچ خانوادهاي حق خواب ديدن ندارد!
پس از پايان كار و فعاليت روزانه، شبها ساعت نه در سراسر كرهشمالي خاموشي زده ميشود و به اين ترتيب مردم خود را براي يك روز كاري ديگر آماده ميكنند. نكته عجيب ديگر اين است كه در كرهشمالي هيچ خانوادهاي حق خواب ديدن ندارد و اگر پدر و مادري صبح از خواب بيدار بشوند و خوابي را كه شب قبل ديدهاند تعريف كنند، فرزند آنها موظف است تا علاوه بر خوابي كه والدينش ديدهاند خواب خود را هم به نماينده وزارت اطلاعات و امنيت كشور كه در كلاسشان حضور دارد، گزارش دهد.


عدم استقلال رسانه ها!
در كرهشمالي هيچ رسانه خصوصي ديده نميشود و ۱۲ روزنامه و ۲۰ نشريه موجود در اين كشور كاملا تحت نظر دولت هستند و بيآنكه خبرنگاري وظيفه تهيه گزارشها را برعهده داشته باشد، مطالب آنها را خبرهايي تشكيل ميدهد كه هر روز از وزارت اطلاعات و امنيت دريافت و دقيقا همان اطلاعات بدون كوچكترين تغييري منتشر ميشود؛ در تمام رسانههاي كرهشمالي، انتشار هرگونه خبر ناخوشايند در مورد كرهشمالي در همه زمينهها از سياسي و اجتماعي گرفته تا اقتصادي و فرهنگي به شدت ممنوع است.


باوجود قحطي و گرسنگي، عدم پذيرش كمكهاي غذايي ديگر كشورها!
با توجه به اينكه دولت مسؤول آذوقهرساني و تهيه مواد لازم به صورت كوپني در كرهشمالي است، درآمد ماهانه مردم بسيار ناچيز است؛ در بيشتر موارد هم نه كمكهاي دولت و نه درآمد مردم كفاف مايحتاج و نيازهاي اوليه آنها را نميدهد و فقر و قحطي بر بسياري از خانوادههاي اين كشور حاكم شده و سالانه چندين هزار نفر از آنها به دليل گرسنگي جان ميدهند.
دولت كرهشمالي با وجود نيازهاي شديدي كه به كمكهاي غذايي ديگر كشورها دارد اما به خاطر اينكه معتقد است اين غذاها روي طرز فكر مردم اثرات سوء دارد و براي اينكه از آلودگي فرهنگي كه نتيجه مصرف اين غذاهاست در امان بماند، از پذيرفتن آن سر باز ميزند. شدت قحطي و گرسنگي در اين كشور به حدي است كه سازمان تغذيه جهاني وابسته به سازمان ملل در اينباره به شدت هشدار داده است.


ممنوعيت ورود هرگونه خبرنگار و عكاس به كره شمالي!
مسؤولان اين كشور نهتنها از پذيرفتن هرگونه كمك امتناع ميكنند بلكه ورود هرگونه خبرنگار و عكاس را هم به كرهشمالي ممنوع كردهاند؛ البته نهتنها ورود اصحاب رسانه به اين كشور ممنوع است


مرگ و تيرباران سرنوشت شهروندان تماس گيرنده با تلفن به خارج!
خروج شهروندان كرهاي هم از كشورشان به شدت كنترل ميشود و اگر شخصي بخواهد به دنياي بيرون از كره قدم بگذارد به عنوان عامل دشمن دستگير ميشود؛ اين قانون آنقدر سختگيرانه در اين كشور به اجرا درميآيد كه اگر فردي حتي از طريق تلفن با خارج از كشور تماس برقرار كند، ممكن است سرنوشتي جز مرگ و تيرباران در انتظارش نباشد؛ به عنوان مثال در ماه مارس امسال يك شهروند كرهشمالي كه در يكي از شركتهاي نظامي كرهشمالي مشغول به كار بود با تلفن همراه خود با يكي از دوستانش كه در سال ۲۰۰۱ به سئول پايتخت كرهجنوبي گريخته بود، تماس گرفت و در مورد قيمت برنج و شرايط زندگي در كرهشمالي با او صحبت كرد؛ اين كار او از طرف دولت تخطي از قوانين تلقي شد و در نتيجه حكمي جز اعدام براي او صادر نشد. اين درحالي است كه مدتي بعد خبرگزاري يونهاپ، مرگ فرد خاطي به نام جونگ را تاييد كرد و گفت اين شهروند اولين فرد در كرهشمالي است كه به دليل تماس با خارج از كشور اعدام شده، اما جزئيات بيشتري از اين ماجرا منتشر نكرد.
در كرهشمالي فقط يك شركت مخابراتي تلفن همراه كه منطقه پايتخت، پيونگ يانگ، را پوشش ميدهد مشغول به فعاليت است. مشتركان اين شركت مخابراتي حق استفاده از خدمات اين شركت براي تماس با خارج را ندارند. در نتيجه بسياري از شهروندان كرهشمالي براي تماس با بستگان و اقوام خود كه در خارج از اين كشور زندگي ميكنند از تلفنهاي همراهي كه به طور غيرقانوني از چين به كرهشمالي وارد شدهاند، استفاده ميكنند.


شرط ازدواج؛ رضايت وزارت اطلاعات آري، رضايت خانواده خير!
اگر پسر و دختري در كرهشمالي قصد ازدواج با يكديگر را داشته باشند، رضايت خانواده آنها هيچ نقشي در اين ازدواج ندارد بلكه اين وزارت اطلاعات و امنيت اين كشور است كه صلاحيت ازدواج اين دو نفر را صادر ميكند. به اين ترتيب كه هم پسر و هم دختر بايد يك گزارش كامل از نحوه آشنايي، ميزان علاقه، علت آشنايي و … را به وزارت امنيت ارائه بدهند. پس از اين مرحله و بررسيهاي لازم و شناسايي تمامي اقوام دختر و پسر براي آنها قرار مصاحبه صادر ميشود و پس از حضور دختر و پسر و پاسخ دادن به سوالهاي خاص اگر مورد مشكوكي ديده نشود، اجازه ازدواج آنها صادر ميشود.


با تمام اين تفاسير مردم كرهشمالي از زندگي خود ناراضي نيستند و معتقدند خوشبختترين انسانهاي روي زمين هستند.

نظرات دانشمندان و سياست مداران درباره ترك ها

+0 امتياز

تاريخ در مورد ترك ها چيز زيادي نمي داند. اين حقيقتي است كه خيلي از متفكران بدان اذعان دارند. ترك ها جزء معدود ملل تاريخ ساز بوده و امپراطوري هاي متعددي را نابود و در مقابل خود امپراطوري هاي بزرگي را پايه گذاشته اند. مهاجرت ها و لشكركشي هاي آنها به حدي وسيع بوده است كه تغييرات زباني، ژنتيكي و فرهنگي  گسترده اي را در قسمت اعظم دنيا(آسيا و اروپا كه در واقع كليت تمدنهاي تاريخ گذشته را در بر مي گرفته اند) ايجاد نموده است. با اين وجود تاريخ به اندازه وزن و اثرگذاري ترك ها، به اين ملت نپرداخته و در واقع سكوت اختيار نموده است. با اين حال بعضي از بزرگان علم و سياست نظرات جالبي در خصوص ترك ها ابراز نموده اند كه جايگاه واقعي اين ملت را نشان مي دهد. بعضي از اين نظرات در ذيل ارائه شده است. لازم به ذكر است كه به نظر حقير اين اشارات دليل بر برتري ترك ها بر ديگر ملت ها نبوده و فقط نشان مي دهد كه ترك ها نيز همانند ساير ملت ها نقاط قوت بسياري دارند. و اساسا هيچ قومي از قوم ديگر برتر نيست.

1- Albert Sorel (مورخ فرانسوي)

در دنيا دو مجهول وجود دارد. يكي قطب ها و ديگري ترك ها.

2- Lord Byron (شاعر انگليسي)

دست ترك به همان نسبت كه با قساوت شمشير را به كار مي برد، به همان نسبت هم استادانه زخمها را التيام مي بخشد.

3- Comenius (فيلسوف چك)

ترك ها ملت قهرماني هستند كه هيچ وقت به دوستان خود زياني نمي رسانند. ترك دستي كه فشرده است را ول نكرده، قول خود را فراموش نكرده و در روزهاي سخت دوستان خويش را تنها نمي گذارد. دست دوستي دادن به چنين ملتي باعث مي شود تا از پس هر سختي در دنيا برآييد.

4- Edmondo De AMICIS (شاعر و رمان نويس ايتاليايي)

صفات انساني ترك ها غير قابل انكار مي باشد. از جمله اين صفات قدرداني ترك ها در برابر حتي يك كار عادي و پيش پا افتاده است. مهمان نوازي، حيوان دوستي و احترام به درگذشتگان از ديگر صفات مثبت ترك ها مي باشد.

5- Gelland (فيلسوف فرانسوي)

يادگيري زبان تركي براي من سعادتي محسوب مي گردد. چرا كه براي ارتباط واقعي با يك ترك بايستي به زبان تركي مسلط باشي. مترجم همانند پرده اي است كه نور را مي پوشاند.

6- HAMMER (مورخ آلماني)

تاريخ از ترك ها چيزهاي زيادي ياد گرفته است. آثار زيادي از ترك ها به جاي مانده است كه هر كدام زينت مدنيت انساني محسوب مي گردند.

7- Charnayev (فرمانده روس)

ترك ها علاوه بر جسارت بيكران خود صاحب نبوغ اراده شكني مي باشند. ترك ها با اين نبوغ فتوحات خود را انجام داده، مدنيت ها تشكيل داده و به تاريخ بشريت خدمت نموده اند. در اصل بدون چنين نبوغي حكمراني بر نصف اروپا براي قرن ها امكانپذير نبود.

8- Helmuth Karl Bernhard von Moltke (ژنرال پروس- آلمان)

ترك ها نمونه بارز يك ملت جنگجو مي باشند. ترك ها چنان با سلاح آشنا هستند كه يك كشاورز با داس و يك كاتب با قلم. ترك ها چنان مي نشينند كه انگار بر روي اسب هستند و چنان قدم بر مي دارند كه انگار در حال شناسايي دشمن هستند.

9- Mulman (فرمانده آلماني)

هيچ سربازي مثل سرباز ترك با خنده از مرگ استقبال نمي كند. كافيست فرماندهي لايق داشته باشند تا دنيا را تسخير كنند.

10- Kayzerling (فيلسوف آلماني)

ترك ها بي ترديد اربابان واقعي تاريخ  اروپا و اسيا بوده اند.

11- Donaldson

ترك ها 2000 سال است كه سرباز حرفه اي مي باشند. شغل واقعي ترك ها سربازي مي باشد. شغل اصلي تمامي ترك ها سربازي مي باشد. از هر ارتشي در دنيا بپرسد جواب خواهند داد كه مقاومت در برابر ترك ها به هيچ عنوان كار ساده اي نيست.

12-  Mary Wortley Montagu (نويسنده و همسر سفير بريتانيا در دربار عثماني)

بهترين ارايش زنان ترك، ترك بودنشان مي باشد. زنان ترك با جواهرات زيبا نشده بلكه جواهرات را زيباتر نشان مي دهند چرا كه هر زن ترك خود يك جواهر بسيار زيبا مي باشد.

13- M. Montecuccoli (فرمانده اطريشي)

ترك ها شجاعانه مردن را به خوبي ياد گرفته اند و من نيز آنقدر تجربه دارم كه  بدانم كه چنين ملتي تسليم را هرگز بر نمي تابد. من مي توانم لشكرهاي بيشماري را تشكيل داده و به جبهه ها ببرم ولي در برابر ترك ها ناتوان مي مانم. ترك ها با تاسي و افتخار به نياكان خود شكست ناپذير مي گردند. براي شكست دادن ترك ها بايستي ابتدا تاريخ آنها را شكست دهيم.

14- Napoleon Bonaparte

عظمت انسان ها از دو عامل نشات مي گيرد: جسارت مردان و نجابت زنان. در كنار اين دو عامل عنصر ديگري است كه انسان را به عظمت واقعي مي رساند و آن عشق به وطن و عدم ترديد در فدا نمودن جان در راه وطن مي باشد. ترك ها داراي تمامي اين عناصر بوده و به همين دليل است كه شما مي توانيد يك ترك را بكشيد ولي هرگز نمي توانيد وي را شكست دهيد.

15- Pierre Loti (نويسنده فرانسوي)

يك ترك هيچ نوع رفتار تصنعي نداشته و اصالت ذاتي دارد. اين هديه اي است ذاتي كه طبيعت به ترك ها داده است.

16- Tasso (شاعر ايتاليايي)

از تركان مي گويم. از آنها كه هنگام هجوم به دشمن به گردباد مي مانند و به دريا و رعد. از آنان كه در برابر دوست و دربرابر دشمن بي سلاح به نسيم مي مانند و بركه اي زلال. تبديل اين بركه به دريا و نسيم به گردباد، نيست كار انسان عاقل.

17- THIERS (روزنامه نگار، مورخ و سياستمدار فرانسوي)

حتي اگر دولت تركي در تاريخ وجود نداشت بايد ايجاد مي گرديد.

18- William Martin (نويسنده انگليسي)

بي ترديد ترك ها بهترين ملت ها براي دوستي مي باشند. اگر مي خواهيد طعم واقعي مهمان نوازي را حس كنيد به روستاهاي اصيل ترك كه هنوز تحت تاثير بيگانگان قرار نگرفتند برويد.

19- Decamps (نقاش فرانسوي)

با قلم مي توان چهره زيباي ترك، اندام قدرتمند او، لباس پرزرق و برقش، رفتار ظريف او، خنده پر وقارش و نيز غرش همچون شير وي را ترسيم نمود.ولي ترسيم اصالت يك ترك غير ممكن مي باشد. اين اصالت مانند نور ماه قابل ديدن است ولي قابل ترسيم نيست.

20- Max Muller (زبانشناس الماني)

با دقت در زبان تركي مي توان فهميد كه اين محصول نبوغ بشر، معجزه اي بس بزرگ مي باشد.

 

جديد ترين عكسهاي ابراهيم تاتليسس در حال ضبط آلبوم جديد

+0 امتياز

جديد ترين عكسهاي ابراهيم تاتليسس در حال ضبط آلبوم جديد











ضرورت ساخت بناي يادبودي در ميدان شهرداري تبريز (محل وقوع فاجعه) براي كتابسوزان ارتش شاهنشاهي در 26 آزر 1325

+0 امتياز

 
ضرورت ساخت بناي يادبودي در ميدان شهرداري تبريز (محل وقوع فاجعه) براي كتابسوزان ارتش شاهنشاهي در 26 آزر 1325 

26 آزر امسال 66-مين سالگرد فاجعه كتابسوزان ارتش شاهنشاهي مي باشد. فاجعه اي كه به دنبال قتل عام هولناك 21 آزر به وقوع پيوست و در آن كتابهايي كه به زبان مادري اين ملت نوشته شده بودند در آتش فاشيسم سوختند و به عبارتي فاجعه اي كه در آن "آنا ديلي" اين ملت در آتش شوونيزم سوخت.

در آن حادثه كساني دست به اين عمل زدند كه خود از كتابسوزان موهومي (و يا واقعي) 1400 ســــــــــــال پيش به دست اعراب مي ناليدند و هميشه يكي از عوامل بدبختي و عقب ماندگي و جهل خود را به اين حادثه نسبت مي دادند!

شايد بتوان گفت جامعه بشري در دوران مدرن، در خاطره خود تنها دو مورد از اين فاجعه سراغ دارد.
يكي مراسم كتاب سوزاني كه در 10 مه 1933 ميلادي در آلمان به دست نازيها انجام گرفت و در آن نزديك 25 هزار كتابي كه به تشخيص نازيها در آنها تضادي با ايده‌ئولوژي ناسيونال سوسياليسم نازيها وجود داشت، سوزانده شد و ديگري كتاب سوزان 26 آزر 1325 ه.ش در آزربايجان، كه در آن تعداد بي شماري از كتاب هايي كه به زبان تركي نوشته شده بودند، سوزانده شدند.

هر دو فاجعه توسط انسانهاي نژادپرستي انجام گرفت كه خود را از نژاد پاك آريايي دانسته و خود را برتر از تمام ملل جهان مي پنداشند.
و به راستي كه چگونه پيروان هر دو مكتب اين برتري خود را نشان دادند!

حال كاملا به جا مي باشد، بناي يادبودي در مكاني كه آن فاجعه انجام گرفت، ساخته شود تا هميشه يادآور آن فاجعه هولناك بوده و آزربايجاني ها به ياد داشته و بدانند، چه كساني دشمنان زبان، هويت و فرهنگشان بودند و هستند .

*
به همين منظور از تمام عزيزان تقاضا مي شود طرح هاي پيشنهادي خود را در اين خصوص در ايونت به اشتراك بگذارند، تا يكي از بهترين هاي طرح به نظر دوستان انتخاب شده و در روزگاري كه آزربايجان اجازه ساخت چنين بنايي را به دست آورد و آن روزگار دور نيست، آن بنا ساخته شود.

به اميد آن روز