عيبي يوخ عيبي يوخ تهراندا

+0 امتياز

بير جاليب شكيل كي ايستقلالن بويونكي روزنامه سينده چاپ اولوب تهران دا تورك ديلينه باش ايب اير وايجاخ

YAŞASİN TİRAXTOR

استاندار آذربايجان شرقي بر حمايت از تيم فوتبال تراكتورسازي تاكيد كرد

+0 امتياز

 

 

استاندار آذربايجان شرقي با صدور پيام تبريكي به مناسبت پيروزي تيم تراكتورسازي مقابل استقلال تهران بر حمايت مديريت استان از تيم هاي ليگ برتري خصوصا تراكتورسازي تاكيد كرد.

 

احمد عليرضابيگي در پيام خود با تبريك موفقيت سرخ پوشان تبريز به كادرفني، عوامل تيم و مردم استان، آورده است: اين حمايت ها تا كسب موفقيت هاي بيشتر و رسيدن به اهداف مورد نظر باشگاه ادامه خواهد داشت.
وي در پيام خود اضافه كرد: تراكتورسازي نماد فرهنگ، اخلاق و شور و نشاط آذربايجان شرقي است و از پيروزي ها و موفقيت هاي اين تيم مردم استان و حتي استان هاي همجوار شادمان مي شوند.
پس از برد سه بر دوي تيم فوتبال تراكتورسازي تبريز مقابل استقلال تهران در ورزشگاه آزادي، هواداران اين تيم در تبريز و برخي از شهرستان هاي استان از جمله مرند، جلفا، اهر، بناب و ميانه به خيابان ها ريختند و با به صدا درآوردن بوق خودروها، نواختن شيپور و تكان دادن پرچم هاي تراكتورسازي خوشحالي خود را نشان دادند.
تراكتورسازي هم اكنون با 15 امتياز از شش بازي در صدر جدول رده بندي قرار دارد.

 
 
منبع: خبرگزاري ايرنا

آنها تعصب را به سرخابي‌ها ياد داده‌اند/زلزله تراختوريها الگوي خروشان ليگ

+0 امتياز

 

 

اتحاد آنها بي‌نظير است و تعصبشان مثال‌زدني! تراكتوريها فرهنگ جديدي را به فوتبال ايران آورده‌اند و آن حمايت خروشان و پرشور در طول تمام 90 دقيقه بازي بدون ذكر اسامي خاص است.

 

آنها تراكتور را تشويق مي‌كنند و براي اين كار لحظه‌اي هم صبر و تحمل ندارند.

مقايسه تراكتوريها با هواداران سرخابي كه وابسته به افراد خاص هستند به وضوح تفاوت آنها را به فوتبال ايران نشان مي‌دهد! تراختور، تراختور شوخي بردار نيست. عقب‌نشيني هم ندارد. سرخهاي شمال غرب كه گستردگي و وفور فراواني در سراسر كشور دارند و تيمشان را هيچ كجا تنها نمي‌گذارند با هيچكس تعارف ندارند. به بازي با استقلال كه رجوع كنيد متوجه مي‌شويد كه اسمها براي آنها اهميتي ندارد و آنها فقط يكبار امير قلعه‌نويي را ملقب به امير پاشا تشويق كردند كه آن هم در تقابل با هواداران استقلالي بود كه عليه قلعه‌نويي شعار مي‌دادند! وگرنه شعارهاي آنها به زبان شيرين آذري همگي به تراكتور ختم مي‌شد.

پا كه مي‌كوبيدند زلزله‌اي را از پشت شمال ورزشگاه آزادي ايجاد مي‌كردند كه ارتعاشهاي آن بشدت زمين را مي‌لرزاند. فرياد كه مي‌زدند تن صدايشان بالاتر از تن صداي ديگران بود!

به مفاهيم صوتي آشنا نيستيم اما اينگونه اين تفاوت را بيان مي‌كنيم كه: اگر ديگران با 70 درصد قوا فرياد مي‌زنند و شعار مي‌دهند اينان با صددرصد قوا انرژي خود را تخليه مي‌كنند و نمي‌دانيم و نمي‌فهميم كه چگونه مي‌توانند 90 دقيقه و بلكه بيشتر چنين فريادهايي را بلاانقطاع فرياد بزنند! و كوتاه هم نيايند.

به سرخابي‌ها نگاه كنيد؛ هر چند دقيقه يكبار سكو فرياد مي‌زند پرويز خان مظلومي! يا حميد استيلي!

حتي بر عكس فرياد قلعه‌نويي يا علي دايي را هم سر مي‌دهند! چند دقيقه بعد هم چند بازيكن خاص و مورد علاقه برخي ليدرها! در طول 90 دقيقه شايد تنها يكي، 2 بار اتحاد همه آنها را مي‌بينيد! كه شور و شعفي وجدآور به ورزشگاه مي‌دهد آن هم چند بازي در ميان وقتي است كه سرود قهرماني سر مي‌دهند يا زحمت مي‌كشند و سوت مي‌زنند! همين... و بس!

اما تراكتوريها اينگونه عمل نمي‌كنند. آنها حتي وقتي شعار هم كه نمي‌دهند سر و صدايشان ورزشگاه را گيج و منگ مي‌كند! انگار آرام و قرار ندارند! بله آنها براي نگاه كردن به بازي نمي‌آيند، آنها تماشاگر صرف نيستند بلكه هوادارند.

نمونه‌شان شايد در قاره آسيا فقط هواداران كره‌جنوبي باشند! فراموش نمي‌كنيم در جام ملتهاي 2007 و در مالزي، كره‌ايها حتي به هنگام زدن ضربات پنالتي به ايران هم هرگز سكوت نكردند و سر و صدايشان بدون قطع شدن ادامه پيدا مي‌كرد و فقط ذره‌اي پس از گلهايي كه مي‌زدند صوتشان بالاتر مي‌رفت!

تراكتوريها را به همين دليل مبدع فرهنگ جديد در ميان تماشاگران مي‌ناميم و مي‌بينيم! و تصور مي‌كنيم هيچكدام از هوادارانشان كمتر از بازيكنان انرژي نمي‌گذارند چراكه آنقدر بالا و پايين مي‌پرند كه تصور مي‌كنيم برخي بازيكنان در وسط زمين اين همه جنب و جوش ندارند!

بله، تراكتوريها تافته‌اي جدا بافته و تحسين‌برانگيز هستند. آنها تعصب را به سرخابيها هم ياد مي‌دهند. آنهايي كه از شهرستانهاي دور خود را به آزادي رساندند اگر اجازه داشتند شايد نيمي از ورزشگاه را پر مي‌كردند اما اينجا در تهران هم استقلاليها تا ساعت 5 بعدازظهر تعدادشان كمتر از آنهايي بود كه از 100 كيلومتر آنطرف‌تر آمده بودند!

نقد داوري بازي استقلال - تيراختور

+0 امتياز


حساسترين مسابقه هفته ششم بين دوتيم صدر جدولي استقلال و تراكتورسازي در حالي روز جمعه در ورزشگاه آزادي برگزار شد كه اين بازي از چند جهت داراي حساسيت ويژه اي بود و همين حساسيت ها كار را براي قضاوت اين مسابقه سخت مي كرد. حضور بي شمار هواداران تبريزي در ورزشگاه ، حضور بازيكنان و مربيان اسبق دو تيم در تيم مقابل و جدال براي به دست آوردن صدر جدول از عواملي بود كه بر حساسيت هاي اين مسابقه مي افزود.
با توجه به اين موارد كميته داوران فدراسيون فوتبال نيز يكي از بهترين تيم هاي داوري خود را براي اين مسابقه برگزيده بود تا اين بازي بدون هيچ حاشيه اي از سوي داوري ، به پايان برسد.

قضاوت اين بازي بر عهده محسن تركي داور اليت و نفر اول ليست بين المللي كشور بود. تركي داور اهل مشهد و يكي از آماده ترين داوران ايران ، هم از نظر جسماني و هم از نظر علم قضاوت مي باشد.
كمك اول تركي در اين ديدار همشهري وي،حسن كامراني فر ، كمك داور خوشنام كشور بود . قضاوتهاي خوب و بي نقص كامراني فر در جام جهاني 2010 و جام ملتهاي آسيا، نشانگر سطح بالاي داوري او مي باشد و حضور در اين ترنمنتهاي مهم از او كمك داوري با تجربه ساخته است.
كمك دوم اين مسابقه نيز حسين خانبان ديگر كمك داور با تجربه كشور از شهرستان كرج بود. محمد ملكي ، همشهري خانبان نيز داور چهارم اين ديدار بود.

اشاره اي اجمالي به صحنه هاي مشكوك بازي:
محسن تركي در اين مسابقه سعي بر كنترل بازي داشت . به همين دليل حتي از خطاهاي كوچك هم نمي گذشت تا بازي از كنترل وي خارج نشود. به ندرت آوانتاژ مي داد و سعي داشت با تذكر هاي به جا از خشونت بازي بكاهد.
«تاثير گذارترين اشتباه تركي در اين ديدار در دقيقه 17 مسابقه اتفاق افتاد. جايي كه مجتبي جباري بازيكن استقلال بي آنكه خطايي روي او صورت گرفته باشد ، سرنگون شد و محسن تركي نيز در اين صحنه به اشتباه اعلام خطا كرد و بدين گونه گل اول استقلال به ثمر رسيد.»
«يكي ديگر از صحنه هايي كه حرف و حديث در پي داشت ، اخطار كرار جاسم بود.در حالي كه خيلي ها معتقدند در آن صحنه كرار نبايد اخطار مي گرفت ، اما به اعتقاد من؛ نفس عمل كرار مستوجب گرفتن كارت زرد بود. اگرچه ضربه كرار به پاي ابراهيمي برخورد نكرد اما خود حركت كرار و نحوه آوردن پاي او مي توانست سلامتي بازيكن را به خطر بياندازد و اگر اين ضربه به پاي ابراهيمي برخورد مي كرد ، خطاي شديد تلقي شده و كارت قرمز را در پي ميداشت.»
«در يكي از صحنه ها نيز در دقيقه 45 ، روي لوپز در ميانه ميدان خطايي انجام پذيرفت كه از ديد داور به دور ماند و اگر بازيكن استقلال ( مجتبي جباري ) با حركت جوانمردانه توپ را به اوت نمي زد، مي تونست تبديل به صحنه اي خطرناك براي استقلالي ها شود.»
«در دقيقه 57 مسابقه سياوش اكبرپور به موجب خطايي كه به روي ميداودي انجام داد، از داور مسابقه كارت زرد دريافت كرد. اين اخطار كاملا درست بود اما نكته اينجاست: قبل از اينكه اكبرپور روي ميداودي تكل از پشت را انجام دهد، ميداودي روي لوپز مرتكب خطا شد كه وقتي داور اين صحنه را خطا اعلام نكرد، اكبرپور با تكل از پشت ميداودي را سرنگون كرد.اگر چه بازيكن استقلال سعي در بزرگ نمايي صحنه داشت، اما تركي فريب او را نخورد و تنها به يك كارت زرد بسنده كرد.»
«محسن تركي دو بار ديگردر اين مسابقه در دقايق 68 و 70 دست به جيب شد و به ترتيب مرتضي اسدي و حنيف عمران زاده را با كارت زرد خود جريمه كرد. علت دادن هر دو كارت رفتار غير ورزشي بود.»

در كل مي توان گفت قضاوت اين مسابقه خوب بوده و اشتباهاتي هم كه صورت گرفت سهوي و به دور از هرگونه عمد بودند.
 

شب بيادماندني براي آذربايجان

+0 امتياز

استقلال 2 - 3 تراختور آذربايجان

شب بيادماندني براي آذربايجان

ساعت 18:45 عصر روز جمعه ال كلاسيكوي ايران در استاديوم مملو از جمعيت آزادي تهران با سوت محسن تركي داور مشهدي اين ديدار, برگزار شد.

آبي پوشان ميزبان در دقيقه ي 19 با ضربه ي سر فرهاد مجيدي به گل اول دست يافتند.

در ادامه كار اين سرخپوشان تبريزي بودند كه با سرعت بخشيدن به حملات خود بالاخره در دقيقه ي 42 توانستند با شليك زيباي مدافع خود, سيد محسن حسيني قفل دروازه ي استقلال را بشكنند.

اما اين پايان كار تراكتوريها نبود؛در ادامه كه همه منتظر شنيدن سوت پايان نيمه اول از سوي داور ديدار بودند, ديگر مدافع سرخپوشان يعني احمد آل نعمه براي دومين بار دروازه ي استقلال و سيد مهدي رحمتي را گشود.

با آغاز نيمه ي دوم استقلاليها براي به تساوي كشاندن بازي بسوي دروازه ي تراكتوريها حمله ور شدند كه در نهايت در دقيقه ي 64 موفق شدند با فرصت طلبي مجتبي جباري, گل تساوي را بثمر برسانند.

سربازان سرخپوش آذربايجاني كه صدر جدول و تكرار تاريخ را ميخواستند با ادامه ي حملات كوبنده ي خود در دقيقه ي 84 با استفاده از ضربه ي آزادي كه بدست آورده بودند با ارسال زيباي فرزاد آشوبي و ضربه ي سر فلاويو لوپز, گل برتري خود را بثمر رساندند.

تراكتورسازي آذربايجان در نهايت توانست با تلاش بازيكنان خود و حمايت بيش از 45 هزار هوادار خود در استاديوم آزادي تهران, آبي پوشان پايتخت را به زانو در آورد و با اقتدار بر صدر جدول تكيه كند.

«از نكات جالب و خنده دار اين بازي, سوزش بي حد و حساب گزارشگر شبكه سه بود كه بارها و بارها با تاكيد بر حضور 15 هزار نفر از هواداران تراكتور, سعي در كم جلوه دادن استقبال هواداران تورك زبان برامد اما دوربينهاي حاضر در ورزشگاه با به تصوير كشيدن هوادارن تراكتو, نشان دادند كه بيش از 45 هزار نفر به عشق تراختور آذربايجان در استاديوم حضور داشتند.»

ياشاسين اذربايجان

ياشاسين تيراختور

ايسته مين كور اولسون